zuidzee.nl
 
  interview Willy
 
   

Interview met Willy van der Heide

Op 28 september 1974 werd Willy van der Heide voor de VARA-radio, ikhv de serie De jaren vijftig - en verder?, geïnterviewd door Pamela Koevoets. Een tijdje geleden stuurde Bob Evers-fan Marc Jansen mij een kwalitatief zeer goede, door hem gedigitaliseerde opname van dit interview, om hier online te zetten.

Het interview duurt 39 minuten, maar een deel daarvan bestaat uit "typische jaren-vijftig-muziek" van een in mijn oren nogal truttige soort (en vast ook niet Willems smaak) en enkele op volstrekt levenloze toon (niet door Willem) voorgelezen stukken uit de serie. Deze zaken heb ik er uitgeknipt; wat overblijft is 23:35 minuten interview plus een bezoek van Pamela en Willem aan het Bob Evers-Genootschap.

Als WAV-bestand neemt ook deze gesnoeide versie nog zo'n 238 Mb in beslag. Hier op de site zet ik het als 64-kbps MP3 van 11 Mb; de kwaliteit is daardoor iets minder, maar nog steeds heel behoorlijk (klik hier voor een kort voorproefje).

Klik op de link hieronder om het interview te beluisteren, of klik met de rechterknop en kies "Doel opslaan als" (o.i.d.) om het te downloaden.

http://www.xs4all.nl/~dawn/be/interview/WvdH-interview.mp3
Het interview stond ook op de (thans helaas opgeheven) site van Bart-Jeroen Hemstra; daar echter zonder het bezoek aan het Genootschap maar mét de voorleesgedeelten. Ook liep die versie sneller (zeker zijn bandrecorder opgevoerd :-)) en waren de stemmen dus hoger.

Wil je graag alles hebben en dat ook nog eens in de best mogelijke kwaliteit, dan kan ik je tegen kostprijs de CD toesturen. Zie de e-maillink hieronder.

 
 
 
 
Paul Vinkenoog <paul_op_vinkenoog_punt_nl>

 
  Terug naar de hoofdpagina van de "Duizend-en-enige hoofdstukken over Bob Evers"